Banán je výživný, a když ho přidáme do lívanců. Pokud chceme využít jen přírodního cukru v potravinách, není nutné lívance sladit ničím jiným.

Hned na recept

Lívance patří mezi klasická snídaňová nebo obědová jídla. Když bychom si chtěli připravit zdravější snídani, můžeme zvolit právě banánové lívance. Kromě banánu v nich totiž jsou vločky, trocha jogurtu, vejce, a také vlašské ořechy a skořice. Protože v nich není mouka, dají se připravovat v rámci bezlepkové diety. Pro celiaky je lepší sáhnout po ovesných vločkách, které mají bezlepkový certifikát.

Tipy pro přípravu banánových lívanců s ovesnými vločkami

Když budeme vybírat vločky, sáhneme po jemných nebo hrubé nameleme. Nejlepší je připravovat lívance pánvičce vytřené olejem. Hodí se řepkový, krásně budou vonět s kokosovým olejem. Lívance pečeme při mírné teplotě, aby se příliš nepálily. Mají k tomu trochu tendenci.

Během pečení už nemusíme olej přidávat. Péct je můžeme v lívanečníku, ale pokud ho nemáme, postačí i klasická pánvička a placičky uděláme „od oka“.

Příprava banánových lívanců s ovesnými vločkami

Doba přípravy: 10 min.

Doba vaření: 8 min.

Náročnost: *

Počet porcí: zhruba pro 2 osoby

Ingredience

  • 2 střední banány
  • 6 velkých vrchovatých lžic vloček
  • 1 lžíce jogurtu
  • 2 vajíčka
  • 4 velké lžíce mletých ořechů
  • lžička skořice
  • případně řepkový olej na úvodní potření pánvičky

Postup

Banány vyndáme ze slupky, rozpůlíme je a dáme do mixeru. Přisypeme vločky, jogurt, ořechy a skořici. Vajíčka rozklepneme do skleničky, a pak je přendáme do mixeru. Dobře rozmixujeme. Vznikne mírně hustší konzistence.

Připravíme si pánvičku, kterou můžeme trochu potřít olejem. Plotnu máme zapnutou jen mírně, aby se lívance nepálily. Jedna velká lžíce banánové směsi je vždy zhruba jeden lívaneček. Nandáme na pánvičku tolik lžic, aby kolem byl vždy trochu prostor na otáčení palačinky. Zhruba po 3-4 minutách se podíváme, jestli je opečená spodní strana. Pokud jde otočit, tak ji obrátíme a opečeme druhou stranu.

Hotové lívanečky dáváme na talíř. Jsou neuvěřitelně voňavé a pokud budeme během přípravy ujídat, nikdo se určitě divit nebude.

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *